Hur tapetserar jag en fototapet?

1. Förbered väggen

Väggen som ska tapetseras måste vara jämn, ren och fri från damm. Ojämnheter måste jämnas ut med spackel. Gammal tapet måste rivas bort helt och oljebaserad färg måste tas bort eller sandpappras bort.

2. Förbered tapeten

Lägg ut våderna på golvet framför väggen och kontrollera att de individuella tapetbitarna är ordnade i rätt följd. Försäkra dig om att tapeten är av rätt storlek för väggen. För att markera vart du vill sätta upp den första våden, rekommenderar vi att du använder ett lod och markerar vart på väggen (med en penna).

3. Förbered tapetklistret

Använd medföljande tapetklister. Blanda klistret så här:
100 g klister i 2 liter vatten för de 7 våderna och 50 g klister till 1 L vatten för de andra storlekarna. Blanda klistret i 2 liter kallt vatten och rör om kraftig i 30 sekunder. Vänta 3 minuter, och rör om igen ordentligt. Låt klistret vila i 15-20 minuter, och rör om det igen ordentligt innan användning.

4. Applicera non-woven fototapet:

Applicera tapetklistret jämt över hela väggen med en roller. Efter att du har limmat väggen sätter du upp tapetvåderna kant-i-kant, utan överlappning. Jobba dig nedåt och med en trasa, mjuk roller eller tapetborste. Ta bort eventuella bubblor som uppstår.
LIMMA ALDRIG FOTOTAPETEN. LIMMA VÄGGEN. Instruktioner medföljer. 

5. Låt torka

Tapeten måste få tid att torka långsamt, den ideala rumstemperaturen är cirka 20 °C (den kan spricka om den torkar allt för snabbt). Om du tapetserar under vintern, bör rummet vara uppvärmt och fönster stängda för att undvika vinddrag.

Viktig information

– Arbeta i en rumstemperatur på cirka 20° C
– Förvara tapeten på en torr plats
– Håll borta från barn
– Vårt mål är att leverera fototapeter av högsta kvalitet. En viss variation i färg beror på tekniken som används.

Vänligen låt oss veta om du skulle ha några anmärkningar.
Maila till oss på kundservice@midal.se