Vi på MIDAL är glada över att få erbjuda dig dessa underbara sängar som är tillverkade av Sängfabriken. Sängar som är gjorda med en otrolig omsorg och som är tillverkade med bra material, uppbyggnad och bra komfort. För att du ska känna dig trygg när du köper säng hos oss erbjuder vi dig dessutom livstids garanti på ram- och fjäderbrott.
Se nedan hur du väljer din nya säng!

Val av säng och hårdhet

Vi sammanställt en guide som du kan ta hjälp av när du ska köpa en säng av oss. Det första du behöver ta ställning till är vilken sorts säng du vill ha. Hos oss på MIDAL finns det tre olika sorters sängar att välja mellan:


Kontinentalsängar

KONTINENTALSÄNG

En kontinentalsäng är uppbyggd av fler lager resår och madrasser, vilket ger en extra följsam och lyxig känsla. Sängen består av en resårbotten med ram och resårfjädrar längst ner, en resårmadrass med ytterligare resårfjädrar i mitten och en bäddmadrass högst upp.


Ramsängar

RAMSÄNGAR MIDAL

En ramsäng består av en resårbotten och en bäddmadrass. En ramsäng kan upplevas som lite stadigare än en kontinentalsäng. Den här typen av säng passar dig som vill ha en lite stabilare säng och fastare känsla, eller dig som väger lite mer.

En ramsäng består av en resårbotten och en bäddmadrass. En ramsäng kan upplevas som lite stadigare än en kontinentalsäng. Den här typen av säng passar dig som vill ha en lite stabilare säng och fastare känsla, eller dig som väger lite mer.Ställbara sängar

Ställbara sängar MIDAL

En ställbar säng kan vara uppbyggd antingen som en kontinentalsäng eller en ramsäng. Skillnaden är att sängen är utrustad med en eldriven motor som gör att sängen går att höja och sänka i huvud- och fotändan.

– Sängguiden –

Hårdhet

När du har valt vilken typ av säng du vill ha behöver du även välja vilken hårdhet du vill ha på madrassen. Hos oss på MIDAL kan du välja mellan 3 olika hårdheter:

Medium

Hårdhet Medium passar generellt personer som väger ca 50–85 kilo.
Det kan även passa om du väger mellan ca 70–100 kg och alltid sover på mage.

Fast

Hårdhet Fast passar generellt personer som väger ca 85–115 kg.
Det kan även passa om du:
väger över 115 kg och alltid sover på rygg eller om du väger ca 70–85 kg och alltid sover på mage.

Extra Fast

Om du väger över 115 kg så rekommenderar vi dig i första hand att välja en fast eller extra fast ramsäng. Det eftersom ramsängar upplevs som stadigare än kontinentalsängar och även ger bättre stöd för din kropp.
Om du ändå vill ha en kontinentalsäng så rekommenderar vi att du väljer en resår som är extra fast.

Om du funderar på att beställa en extra fast säng så skall du maila in din beställning till oss på kundservice@midal.se så guidar vi dig rätt bland alla val.

Garanti

Vi erbjuder dig som kund ett omfattande trygghetspaket när du köper säng av oss.
• Livstids garanti på ram- och resårbrott. Garantin gäller endast mot ursprungsköparen av
sängen, d.v.s. namnet som står dokumenterat på garantibeviset och/eller orderbekräftelsen.
Företag har 10 års garanti.
• Sättningar i madrasser på upp till 3 cm är normalt och räknas inte som ett fel. Skulle
sättningarna vara djupare går detta på garantin upp till 1 år efter köpet.
• 5 års garanti på motorer till ställbara sängar.

Läs mer om Ångerrätt vid köp av säng under Köpvillkor

Se gärna vår animerade film för ytterligare guidning i ditt val av madrass!

TILL SÄNGARNA – Klicka här!